Harc az európai értékeinkért – az elmúlt öt év

Rendkívüli hálával tartozom a választóknak, akik 2019-ben bizalmukkal tüntettek ki, ezzel lehetőséget adva nekem, hogy az Európai Parlament képviselőjeként szolgálhassam hazámat és kontinensünket.

Képviselőként szolgálni nemcsak hatalmas felelősség, hanem a legnagyobb megtiszteltetés és páratlan szolgálat. Több százezer választó meghosszabított kezeként és személyes küldötteként bölcs és felelős döntéseket kellett hoznunk egy pandémia, egy súlyos gazdasági válság, határainknál dúló brutális háború és az országunkat szorongató jogállamisági válság idején.

Mandátumom minden pillanatát arra szántam, hogy szorgalmasan dolgozzak és szilárd értékeket képviseljek, kiérdemelve ezzel a belém vetett bizalmat. Történelmi sikereket értünk el: létrehoztuk a jogállamisági mechanizmust, több közvetlen uniós forrást biztosítottunk a helyi önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek, valamint megerősítettük és kibővítettük a korrupcióellenes feketelistát. Elfogadtuk az első EU-szintű családon belüli erőszak elleni törvényt, bevezettük az Európai Zöld Megállapodást és még sok más fontos intézkedést.

Számtalan magyar állampolgárt, diákot és érdekvédelmi csoportot kötöttünk össze az uniós döntéshozókkal, bemutatva, milyen egy szabad, európai, demokratikus Magyarország – amely radikálisan szemben áll Orbán politikájával.

Köszönettel tartozom kollégáimnak, elkötelezettségükért és a közös erőfeszítéseinket meghatározó bajtársiasságért. Hálás vagyok a Renew Europe frakciónak, hogy alelnökként harcolhattam a liberális értékekért és hű szövetségesek voltak a jogállamiság magyarországi képviseletében.

Köszönöm a Momentum aktivistáinak kitartó munkájukat hóban, fagyban és perzselő napsütésben.

És természetesen köszönöm férjemnek, Daninak, rendületlen támogatásáért.

Ez a kiadvány visszatekintés a mandátumomra, az elmúlt öt év rendkívüli útjáról, akadályairól, sikereiről! 

A kiadvány ide kattintva tekinthető meg.